8 inzichten om beter in je vel te komen.

Zelf beter in je vel om je hond nog beter te kunnen begeleiden.

Emoties zijn complex, die zowel fysieke als psychologische veranderingen met zich meebrengen bij de mens en hond die op hun beurt onze stemming en ons gedrag beïnvloeden.

dog breeder 57

Een puppy opvoeden kost veel meer dan je denkt!

 

Veel te vaak kom ik hondeneigenaren tegen die verschillende (gedrag)problemen met hun hond ervaren. Deze problemen variëren enorm. Als ik ga doorvragen blijkt al snel dat deze honden vaak geen goede start hebben gehad. Dit betekent dat deze honden frequent een van de 5 hechting-problemen heeft, wat pas naar voren komt in hun pubertijd, terwijl hun puppy-tijd zo goed leek te gaan.

Mede door de unilaterale opvoeding waarbij puppy’s niet krijgen wat ze echt nodig hebben, kan je de neerwaardse spiraal niet meer tegengaan, omdat je niet wordt geleerd hoe het ook anders kan, wat kan leiden tot grote decepties. Door de pup direct de goede begeleiding te geven, kan je daardoor al veel problemen ondervangen.

 

Wat heb jij ervoor over om dit doel te bereiken?

8 inzichten om beter in je vel te komen.

1. VERANDER JE FOCUS

2. WIJZIG JE PERSPECTIEF

3. VEROVER JE BEPERKENDE OVERTUIGINGEN

4. KOM JE ANGST ONDER OGEN

5. EEN NIEUWE VAARDIGHEID LEREN

6. JE INNERLIJKE KRACHT

7. ONTGRENDEL DE KRACHT 

8. OEFEN ZELFLIEFDE

 

image mask 02 1
dog breeder illustration 2

1. VERANDER JE FOCUS

 

Soms hoef je geen steun van externe bronnen te zoeken om in jezelf te geloven. Als je je ontmoedigd voelt, hoef je soms alleen maar je focus te verleggen. In plaats van je te concentreren op mislukkingen of zwakheden, herinner je je momenten in je verleden waarin je succesvol was in een vergelijkbare taak of waarin je sterke punten doorschemeren. Denk na over obstakels die je bent tegengekomen en hebt overwonnen. Door je te concentreren op het positieve, kun je je mindset veranderen van een van negativiteit naar een van overvloed.

2. WIJZIG JE PERSPECTIEF

 

De kern van eigen perspectief is het besef dat jij – en alleen jij – de motor bent van je eigen succes. Dit is waar persoonlijke kracht wordt gebouwd: in het claimen van keuzevrijheid om uitdagingen in je leven te overwinnen. In jezelf geloven gaat niet over ononderbroken succes. Het gaat erom dat je snel verder kunt gaan na een mislukking. Om dat te doen, moet je je kijk op falen veranderen. “Ik ben gaan geloven dat al mijn mislukkingen en frustraties in het verleden eigenlijk de basis legden voor de inzichten die het nieuwe niveau van leven hebben gecreëerd.” Dit is een top-tip om in jezelf te geloven: zie mislukkingen als kansen, niet als obstakels. Leer van hen, sta op en bereik je doelen.

3. VEROVER JE BEPERKENDE OVERTUIGING

 

Vragen hoe je in jezelf kunt geloven, opent de deur voor een diepere vraag: wat zijn de overtuigingen die deze emoties in de eerste plaats veroorzaken? Negatieve emoties zoals zelftwijfel of angst zijn nauw verbonden met de meningen die we over onszelf hebben op basis van onze levenservaringen. Het zijn je hersenen die je vertellen dat het tijd is om deze beperkende overtuigingen te onderzoeken en te vervangen door versterkende. Maar dat is misschien makkelijker gezegd dan gedaan. Een manier om te beginnen is door je te concentreren op je zelfspraak – de woorden die je kiest als je tegen jezelf praat. Volgens de *Onderzoek wijst aan dat positieve zelfpraat je aanpassingsvaardigheden kan helpen, het psychologisch welzijn verbeteren en kan zelfs je levensduur verlengen. Dus de volgende keer dat je een negatieve innerlijke monoloog opvangt, verander je zelfpraat door die opmerkingen te vervangen door positieve gedachten.

*Mayo Clinic = Engelstalig

4. KOM JE ANGST ONDER OGEN

Het is de menselijke natuur om angst en bezorgdheid te ervaren. Maar als je in jezelf gelooft, realiseer je je dat die emoties er zijn om je aan te moedigen om actie te ondernemen, niet om je tegen te houden. Je bent in staat om diep adem te halen en je emoties onder controle te houden, dan je focus te verleggen en angst om te zetten in actie. Zie je angsten onder ogen door doelen te creëren die verband houden met je algemene doel in het leven. Het stellen en bereiken van doelen die je helpen je angsten te overwinnen, zal je een gevoel van voldoening geven. Je doelen hoeven niet enorm te zijn – het nemen van kleine stappen die samen grote resultaten opleveren, zal je zelfvertrouwen vergroten en je vermogen om vertrouwen in jezelf te hebben vergroten.

Schermafbeelding 2021 12 12 om 01.25.11

 

5. EEN NIEUWE VAARDIGHEID LEREN

 

 Een manier om een ​​groeimindset te ontwikkelen, is door jezelf uit te dagen om nieuwe dingen te leren. Of u nu leert code te schrijven of piano te spelen, of om te leren hoe je mindful met je hond kan omgaan, het leren van een nieuwe vaardigheid kan uw gevoel van zelfeffectiviteit vergroten – uw geloof in uw capaciteiten om taken uit te voeren, uw eigen gedrag te beheersen en uw doelen te bereiken. Onderzoek heeft zelfs aangetoond dat leren rechtstreeks verband houdt met geluk – het maakt dopamine vrij in de hersenen, bekend als het ‘beloningshormoon’. Je maakt nieuwe neurale verbindingen, versterkt je besluitvormingsvaardigheden en meer. Je begint vertrouwen in jezelf te krijgen, een nieuwe vaardigheid tegelijk.

6. JE INNERLIJKE KRACHT

Waarom is het belangrijk om in jezelf te geloven? Zelfvertrouwen gaat over het vinden van je innerlijke kracht, zodat je de reis van het leven kunt omarmen, met al zijn ups en downs, en je realiseert dat elke uitdaging nieuwe vaardigheden, begrip en kracht met zich meebrengt. We hebben allemaal momenten waarop we denken dat we het niet kunnen. Het belangrijkste is om nooit op te geven. Je zult onvermijdelijk obstakels tegenkomen, maar het is hoe je erop reageert dat ertoe doet. In jezelf geloven heeft alles te maken met diep graven en je focus opnieuw richten op wat je echt wilt in het leven: ontdekken hoe je in jezelf kunt geloven. Het ligt echt binnen je bereik.

how do you cultive your inner strength based on your zodiac sign

 

 

7. ONTGRENDEL DE KRACHT

 

Leren hoe je in jezelf kunt geloven, is als het rennen van een race op een bergopwaarts parcours. Je hebt brandstof nodig voor de reis. Om je zelfvertrouwen te voeden, omring je jezelf met mensen die je inspireren en ondersteunen. Wat je ook wilt bereiken in je leven, vind mensen die je zullen verheffen, niet naar beneden halen. Dit kan door een mentor te zoeken, lid te worden van een mastermind-groep of zelfs door coaching, zoals bij Dogsview.nl. Dit is anders dan je vriendengroep of je familie.

 

8. OEFEN DE ZELFLIEFDE

Zelfliefde is de basis van zelfvertrouwen. Als je niet van jezelf houdt, hoe kun je dan ooit leren om in jezelf te geloven? En als je jezelf niet kent, hoe kun je dan ooit verliefd worden op jezelf? Om de kunst van zelfvertrouwen onder de knie te krijgen, moet je eerst de kunst van zelfbewustzijn en eigenliefde beheersen. Bepaal je waarden en wees er trots op. Omarm je sterke en zwakke punten in gelijke mate. Dat betekent niet dat je niet aan die zwakke punten kunt werken. Het gaat erom te waarderen wie je bent en wat jou anders maakt dan alle anderen op de planeet. Als je twijfelt aan je zelfvertrouwen, denk er dan aan om eerst van jezelf te houden.

 

 

Als je zelf beter in je vel zit, lukt het je ook veel beter om je hond te begeleiden.

Door zelf beter in je vel te zitten, zal je ook minder frustratie ervaren waardoor jou lontje een stuk korter wordt.

Je staat open voor nieuwe oplossingen zonder dat je in de spelletjes meegaat van je hond.

Geef je grenzen aan met mindfulness, zonder frustraties en spelletjes van je hond.

Werk met de psychologie van de hond.

 

Schermafbeelding 2021 09 26 om 20.16.45
Angst, het grootste probleem van puppy’s.

Angst, het grootste probleem van puppy’s.

Angst, het grootste probleem van Puppy's. Hoe komt het dat ik met mijn puppy waarmee ik naar de hondenschool ben geweest slechter luistert, mijn andere hond waarmee ik niet naar de hondenschool ben geweest heb ik een betere connectie mee en luistert ook veel beter?...

read more
5 tips voor een goede basis.

5 tips voor een goede basis.

Dogsview.nl5 tips voor een goede basis Een beslissing maken om een hond te nemen is zo gemaakt. Wat maakt het dat je een goede relatie met je hond krijgt? Een goede basis met je hond bouw je op, dit heb je niet zomaar omdat je hond in je huis mag wonen. Daarom heb ik...

read more
Ballen gooien, verstandig of juist niet?

Ballen gooien, verstandig of juist niet?

Ballen gooien, verstandig of juist niet? De temperatuur wordt weer warmer dus trekken we er weer op uit met met onze honden. Vaak met een werpstok om de hond lekker moe te maken. Is dit wel zo verstandig?Spelen of StressIedereen kent ze wel, de werpstok, Frisbee, bal...

read more

Werk met mij

Gedrag en Conflictsituaties
Share This