
5 tips voor een goede relatie met je hond.
Een beslissing maken om een hond te nemen is zo gemaakt, maar wat maakt het dat een een goede relatie met je hond hebt? Een goede relatie met je hond bouw je op en heb je niet zomaar, omdat je hond hond in je huis mag wonen. Daarom heb ik 5 tips voor een goede relatie met je hond. voor je samengesteld.
Heb je een goede ras-keuze gemaakt?
Wat is jou levens-style? Ben je actief of juist passief?
Denk dan eens als je een actief leidt hoe hierin een hond zou passen. Je wil dan samen met je hond sporten wat voor beide goed is of laat je dan je hond thuis?
Voordat je een hond koopt lees dan ook eerst mijn Gratis E-Book
Waarom zou je een actieve hond willen als je zelf het liefst op de bank ligt? Hier maak je een actieve hond en jezelf helemaal niet blij mee.
Lees mijn Blog om je te helpen bij jou raskeuze.
Schenk aandacht aan de koop van je hond.
Als je een raszuivere pup wil is het veel verstandiger om via een rasvereniging of RvB je pup te kopen. Het blijven levende wezens dus er kan altijd een zieke pup tussen zitten, maar de kans is veel kleiner dat je een zieke pup koopt, als dit wel het geval is kan je bij je fokker of rasvereniging adviezen krijgen, maar ziektes zoals Parvo is uitgesloten. De kans op een pup met Parvo is vele malen groter bij een pup van een broodfokker omdat vele van deze pup al onder erbarmelijke omstandigheden zijn geboren, daarna veel te jong bij hun moeder zijn gehaald, in overvolle bussen op transport naar Nederland worden gezet.
Kies een hondenschool die bij je past.
Heb je net je eerste puppy gekocht, je bent totaal niet ervaren met het opvoeden van je puppy, zoek dan een hondenschool die je kan begeleiden met de opvoeding van je puppy. Het leren van de zit, sta, en af heb je dan echt niet voldoende aan. Er komt namelijk veel meer kijken bij de opvoeding van je pup.
Is het wel zo verstandig om met je pup naar Puppy training te gaan? Dit kan ook veel te veel stress geven bij je pup, waar je pup op latere leeftijd heel veel last van kan ondervinden door bijvoorbeeld het uitvallen aan de riem.
Zoek een hondenschool die bij jou methode past van opvoeden, dit voorkomt heel veel frustraties achteraf. Als je je hond liefdevol wil opvoeden met respect voor je hond dan stap je niet naar een school die de dominantie theorie toepast. Dit zijn de hondenscholen waar met de slip of wurg kettingen of erger wordt gewerkt.
Omgang met je hond.
Hoe je met je hond omgaat is heel essentieel voor een goede relatie met je hond. Je hond is heel gevoelig voor actie-reactie. Hoe je jou hond opvoedt hangt dus ook erg af hoe je reageert naar je hond. Dit wordt heel vaak over het hoofd gezien en zelf vergeten in de opvoeding.
Als pup komt vaak heel onbevangen binnen om zijn nieuwe avontuur van zijn leven bij je te beginnen. Je pup staat open voor alles, alles wat je pup onderneemt is leuk, je pup is gewoon de leukste. Je pup groeit op en gaat nog meer dingen ondernemen maar ook leert hij elke dag omdat je pup, als die wakker je constant in de gaten houdt. Als je net zoveel tijd en energie in je pup zou steken jals de pup in jou steekt dan merk je hoe de pup zich ontwikkeld.
Wat je veel te vaak ziet is: als de pup een aantal weken in huis rondloopt, is het toch wel vervelend dat je pup nog niet zindelijk is, je pup sloopt, je pup je uit gaat testen, enz enz.
Als je pup in deze fase komt zie je ook veel te vaak dat de pup teveel wordt ingeperkt. Je pup is na 3 weken nog niet zindelijk, Na 5 a 6 maanden hebben de pups pas goede controle over hun sluitspieren. Tegen de tandenwissel (ca. 5 maanden) zie je dat veel pups gaan slopen en knagen. Hoe ga je hiermee om? Vaak worden de pups hier ingeperkt, is dit wel zo verstandig? Hoeveel tijd besteedt jij in de ontwikkeling van je pup en heb je je verdiept in de hoelang het duurt om een pup goed op te voeden?
Ik heb een online puppy coaching traject ontwikkeld waar je niet de trucjes leert zoals de zit, sta af, maar veel dieper ingaat op de psychologie van je hond zodat je begrijpt waar de streken vandaan komen, maar ook hoe dit in goede banen te leiden.
Sporten met je hond
Als je een actief leven wil is het niet aan te raden om een ras met korte snuiten (
Brachycefaal Obstructief Syndroom (BOS) ) te nemen. Je zal je afvragen waarom? Lees hier meer over BOS.
Zoals de naam je doet geloven is dit net alleen beperkt tot de korte snuiten maar feitelijk is het een kraakbeenziekte die door het hele lichaam kan voorkomen. Daarom is het niet verstandig om te sporten met Brachycephaal type honden.
Welke rassen precies geschikt zijn voor actieve hondensporten is helemaal afhankelijk welke sport je samen met je hond wil gaan doen. Zolang de sporten rechtlijnig zijn en er geen gekke sprongen moeten worden gemaakt zijn vele rassen geschikt.
Het allerbelangrijkste is dat je hond het geweldig moet vinden om te sporten.
Welke sporten zijn dan geschikt om samen met je hond te doen kan je in dit blog lezen.
Dit waren de 5 tips voor een goede relatie met je hond. Ik hoop dat je hier veel van leert.
Way cool! Some extremely valid points! I appreciate
you penning this
write-up and also the rest of the website is also very good.
Thank you
Your means of explaining the whole thing in this article is actually good,
all be able to without difficulty know it, Thanks a lot
Thank you for the auspicious writeup. It in fact was a amusement account it.
bookmarked!!, I really like your blog!
Hi there, I enjoy reading through your article.
I wanted to write a little comment to support you.
Hi there, its good paragraph on the topic of media print, we all know media is a wonderful source of data.
– ¿En serio? ¿¿Puedo dejar de meter la panza?
Si
Hallo daar vrienden, goed stuk geschreven en veeleisende argumenten die hier zijn becommentarieerd, ik geniet er echt van.
Jouw website is waardevol voor mij. Bedankt!…