Broodfok

 

Waarom je je eerst goed in zou moeten lezen waar en

waarom je jouw puppy bij die bepaalde fokker koopt.

Broodfok
Honden en Puppy’s
bij de fokker!
Broodfok
Broodfok
Broodfok

Broodfok puppy’s, koop ze niet!

Meer dan 80% van al onze honden in Nederland zijn afkomstig uit de broodfok. De broodfok puppy’s is big business over de ruggen van de honden. Het uiterlijk moet op een ras lijken. Er wordt niet gekeken naar ras-eigenschappen, fysieke problemen, mentale gezondheid, enz.

De meeste puppy’s komen uit de oost-blok landen. Moederhonden worden in grote donkere vieze schuren zonder enige vorm van verzorging of medische ondersteuning of daglicht gehouden. Ze moeten zoveel mogelijk puppy’s werpen.

Deze praktijken komen in Nederland steeds vaker voor! Honden uit het Oostblok zijn vaak goedkoper zodat de broodfokkers meer winst kunnen maken per puppy, ziek of niet ziek. Het sterftecijfer onder deze pup is enorm hoog.

Dogsview.nl

Met de nieuwste inzichten word je de beste vriend van je hond

Dit wetenschappelijk onderbouwde boek, een echte vraagbaak voor bijna alle problemen die de hond met zich mee kan brengen.
Hierin wordt op een heldere en eenvoudige wijze uitgelegd hoe de psychologie van de hond werkt.
Stap voor stap wordt door mij beschreven hoe de pup zich ontwikkelt.

Kortom een ‘must have’ voor elke hondenliefhebber.

R
De puppy's uit de Oostbloklanden

De pups uit Oostbloklanden worden veel te jong bij hun moeder vandaan gehaald om in volgepropte bussen naar o.a. Nederland te worden gebracht. Puppy’s worden tussen de 50 en 100 euro verkocht afhankelijk van hun ras. Deze pups zijn niet geënt of ooit gezien door een dierenarts. Vele van deze pups zullen de reis ook niet eens overleven en vele zijn ziek. 

Je zou jezelf kunnen afvragen, wat is er nog over van de ras-eigenschappen, hun karakter die aan het ras verbonden zijn. Dan nog maar niet te spreken over de angst die deze puppy’s al heel jong meekrijgen. niet te vergeten: die stress van de moederhond die dit ook meegeven aan hun puppy’s.

Broodfok

Ras-eigenschappen

Ras-eigenschappen zijn gekoppeld aan het hondenras, maar de door-fok en inteelt van deze broodfok honden is er totaal geen controle op of de ras-eigenschappen blijven bestaan.

Hierdoor worden er bijvoorbeeld veel Golden Retrievers met agressie problematiek gefokt terwijl ze als ideale gezinshond te boek staan.

De Berner Sennenhond niet oud worden omdat ze heel veel kanker krijgen op jonge leeftijd, door het door-fokken van dit ras.

 

Hond met 2 gezichen
Broodfok

Brachycefale

De Brachycefale zoals de buldoggen, mopshonden, Boxers, enz. enorm lijden omdat de snuiten nu zo kort zijn dat de honden bijna niet meer kunnen ademen. Deze honden hebben het altijd benauwd.

Brachycefale is geen ras-eigenschap, dit is een erfelijk kraakbeen ziekte. die zich niet alleen uit tot de korte snuit beperkt, het is een kraakbeen ziekte die door het gehele lichaam verspreidt. De Engelse bull-dog hun staarten die vaak in de anus is vergroeid zodanig, dat ze ook heel moeilijk kunnen ontlasten.

In deze film kan je zien hoe benauwd een Mopshond het heeft omdat de snuit totaal niet meer in verhouding is.

Veel grote en middelgrote rassen uit de broodfok die veel te vaak HD/ED krijgen.

Broodfok

Erfelijke ziekten

Alle erfelijke ziekten zijn vastgelegd in het DNA en daarom aangeboren. De ouderhonden die in de broodfok gevangen zitten worden niet getest op onderliggende erfelijke ziektes.

Broodfok

Onhygiënische omstandigheden

Door de onhygiënische omstandigheden waaronder de moederhonden moeten leven. De pups worden geboren is een bron van ziekte kiemen waar een pup vaak niet tegenop gewassen is.

Broodfok

Te jonge puppy’s

Het te jong bij de moeder weghalen (4 – 5 weken), daarbij uren in onhygiënische omstandigheden in een donkere vieze bus. Puppy’s van allerlei verschillende broodfokkerijen bij elkaar worden geplaatst met allerlei verschillende ziektes komt de pups zeker niet te goede.

Broodfok

Te jonge puppy’s

Het te jong bij de moeder weghalen (4 – 5 weken), daarbij uren in onhygiënische omstandigheden in een donkere vieze bus. Puppy’s van allerlei verschillende broodfokkerijen bij elkaar worden geplaatst met allerlei verschillende ziektes komt de pups zeker niet te goede. In de Oost-blok landen zijn er hele andere ziekten die in Nederland niet meer voorkomen of totaal niet bekend zijn. Dit maakt het nog veel zorgelijker om een pub te kopen bij een broodfokker.

Hoe herken je een broodfokker?

Een aantal tips om te zorgen dat je niet bij een broodfokker je pup komt want dat kan je veel duurden uitkomen als bij een erkende fokker.

 

Broodfokkers

 

  1. Adverteren op marktplaats
  2. Hebben vaak meer dan 1 ras
  3. Er zijn geen moederhonden
  4. Direct je pup meenemen
  5. Zijn veel goedkoper dan bij een erkende fokker
  6. Als er zogenaamde moeder-honden lopen, kijk dan goed of het echt de moederhond is. (Dit kan je zien aan de opgezette melkklieren, voor de meer ervaren mensen kijk naar het gedrag van die moederhond naar de pups. Bijvoorbeeld als je de pup oppakt vindt de moeder-hond het erg?)
  7. Mag je alles bekijken, of moet je wachten tot de pups naar je worden gebracht?
  8. Check of ze bekend staan bij Raad van Beheer of Rasvereniging.
  9. Check of de fokker voorkomt op de zwarte lijst van broodfokkers.

 Zorg ervoor dat je hier geen bijdrage aan levert door een pup bij een broodfokker te kopen, bereidt je goed voor en lees je goed in!

Copyright © 2023 Dogsview.nl. All rights reserved.
Share This