Dogsview.nl

De 3 meest gemaakte trainingsfouten

Je hebt trainingen gevolgd, boeken

gelezen, zelfs video’s bekeken. Toch lijkt

jouw hond het niet leuk te

vinden om te trainen.

De liefhebbende eigenaar van een puppy hoorde van haar hondentrainer dat hun puppy koppig en zelfs dom was, en daarom niet trainbaar is. Dit is zo jammer want deze puppy’s zijn juist heel goed trainbaar maar vereist een andere aanpak dan de conventionele trainingsmethode. Neem bijvoorbeeld een puppy die geen koekjes aanneemt, hoe ga je die trainen? Ik gebruik in mijn coaching helemaal geen koekjes omdat dit je puppy manipuleert en geen rekening houdt met hoe de puppy zich voelt.

Dogsview.nl! Coach Ingrid van Dam, onthult enkele van de meest voorkomende fouten die gemaakt worden waarmee je de pup eerder verward dan opvoed of traint.

Zit

3 Meest gemaakte trainingsfouten 

Houding

‘Liefhebbende honden-eigenaren zouden de trainingen altijd met een positieve houding moeten benaderen, en vermijden om “NEE” tegen je hond te zeggen of negatieve geluiden te maken zoals ‘uhhh’. Hoewel het idee van een “negatieve marker” al tientallen jaren bestaat en oorspronkelijk werd gebruikt door trainers voor positieve bekrachtiging, heeft wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat een negatieve marker het leren daadwerkelijk belemmert.

Honden moeten zelfvertrouwen kunnen opbouwen om nieuwe vaardigheden aan te leren. Als je hond constant te horen krijgt dat ze ongelijk heeft, willen ze het uiteindelijk niet eens meer proberen om te leren. Wat veel hondentrainers omschrijven als een “koppige of zelfs domme hond”, dit eigenlijk betekent dat dit een hondentrainer is die deze hond lijkt te negeren en alles doet behalve wat van hem wordt gevraagd.

De werkelijkheid is, de hond het niet eens meer wilt proberen omdat hij geen ongelijk wil hebben. Het is veel makkelijker om te doen alsof hij de eigenaar niet hoort door te snuiven, krabben, geeuwen, enz. Ik vertel mijn klanten vaak dat ze zich moeten voorstellen dat ze zelf nog op school zaten. Als je een leraar had die je altijd vertelde dat je ongelijk had, zou je niet langer je hand opsteken om te proberen een vraag te beantwoorden. In plaats daarvan moet je de fouten van je hond dus ook negeren en hem toestaan ​​het opnieuw te proberen. Honden die niet worden gestraft voor het proberen, hebben meer kans om goed gedrag aan te leren.

training

3 Meest gemaakte trainingsfouten 

Dogsview.nl

Stemming

Honden zijn extreem afgestemd op de gevoelens van hun eigenaren, en dus zullen honden gestresst zijn als jij dat bent, wat voor geen van jullie beiden een positieve ervaring is. Het is beter om de training over te slaan en te wachten tot je uitgerust en in een goede stemming bent om het maximale uit je hond te halen. Onthoud dat trainen altijd leuk zou moeten zijn voor je hond en voor jouzelf!”

Als je merkt dat je gefrustreerd raakt, neem dan een pauze om iets anders te doen, zoals een blokje om. Je keert opgeladen en klaar om te gaan terug.

Dogsview.nl

Beloning

Het zit vaak in onze natuur om op het slechte te wijzen en het goede te negeren. We moeten precies het tegenovergestelde doen bij het trainen van onze honden. Zorg dat je beloond op de goede momenten, je zult een hond hebben die dan heel graag met je werkt. Let wel dat een beloning niet altijd een snoepje of koekje hoeft te zijn. De beloning kan ook een aai of een knuffel voor je hond zijn. Let bij het geven van een beloning heel goed op wat jouw hond als een beloning ervaart. LET OP: Het belonen met koekjes of snoepjes kan ook misleidend voor je hond zijn. Het belangrijkste is dat jouw hond zich bij jou veilig moet voelen.

Pyramide

Onze lichaamstaal is van invloed zijn op hoe je hond reageert. Honden zijn veel beter in het lezen van de lichaamstaal van de mens dan wij in het lezen van lichaamstaal van de hond. Sommige honden zijn gevoeliger dan andere voor de lichaamstaal van hun eigenaren”.  Zorg er altijd voor dat je hond zich veilig bij jou voelt en veilig is.

Dit is vooral belangrijk voor een onzekere of nerveuze hond die stopt met alles als hij voelt dat je hem geen veiligheid biedt. Je moet maar eens opletten hoe je eigen houding is. Breng positieve lichaamstaal over naar je hond en blijf in beweging, zodat de hond betrokken blijft bij jou en niet opgaat in de omgeving.

Gedrag

Dogsview.nl

Wat is jou ervaring?

Herken jij trainingsfouten die je hebt gemaakt? 

Zo ja…

  • Wat heb jij gedaan om deze fouten te voorkomen of herstellen?

Zo nee…

  • Heeft dit blog jou geholpen om meer inzichten te krijgen in het gedrag van jouw hond?

 

 

Dogsview.nl

Een stabiele band met je hond

 

Coaching voor hondeneigenaren

Dogsview.nl

Online puppy coaching

 

Coaching voor puppy-eigenaren

best

De psychologie van de hond

Met de nieuwste inzichten word je de beste vriend van je hond

Dit wetenschappelijk onderbouwde boek, een echte vraagbaak voor bijna alle problemen die de hond met zich mee kan brengen.
Hierin wordt op een heldere en eenvoudige wijze uitgelegd hoe de psychologie van de hond werkt.
Stap voor stap wordt door mij beschreven hoe de pup zich ontwikkelt.

Kortom een ‘must have’ voor elke hondenliefhebber.

trustpilot review 6090628ff9f4870a786d5ca4
trustpilot review 60942fc1f9f4870a6ca7f3b1
trustpilot review 61d8be22e1196e51d75d0fbb
trustpilot review 60c39601f9f4870bbc52df3a
trustpilot review 6212290a441cb9c2473ea848
trustpilot review 608d57d6f9f48708f0e8ec69 1
Gedrag

Blog

10 Tips verantwoord socialiseren

10 Tips verantwoord socialiseren

10 Tips verantwoord socialiserenEen goede socialisatie van een hond is essentieel om ervoor te zorgen dat hij zich gedraagt op een manier die veilig en prettig is voor zowel de hond als de mensen en andere dieren om hem heen. Hier zijn enkele belangrijke stappen en...

5 tips voor een goede basis.

5 tips voor een goede basis.

Dogsview.nl5 tips voor een goede basis Een beslissing maken om een hond te nemen is zo gemaakt. Wat maakt het dat je een goede relatie met je hond krijgt? Een goede basis met je hond bouw je op, dit heb je niet zomaar omdat je hond in je huis mag wonen. Daarom heb ik...

Angst, het grootste probleem van puppy’s.

Angst, het grootste probleem van puppy’s.

Angst, het grootste probleem van Puppy's. Hoe komt het dat ik met mijn puppy waarmee ik naar de hondenschool ben geweest slechter luistert, mijn andere hond waarmee ik niet naar de hondenschool ben geweest heb ik een betere connectie mee en luistert ook veel beter?...

Share This