De Magie van dé hond.

De magie van de hond, is dat ze wonderen kunnen verrichten. 

Hoe kan jij de connectie maken? 

 

 

www.dogsview.nl
www.dogsview.nl

Een perfecte voorbereiding.

 

Het is gebaseerd op goede raskeuze, creatie van veiligheid, karaktereigenschappen, hondentaal en persoonlijkheid om de hond mindful op te voeden is essentieel. Door te kunnen inspelen op het veiligheidsgevoel van de hond, emoties leren herkennen en goed kunnen begeleiden zal de band met de hond sterker worden. Hierdoor volgt een positief rimpel-effect omdat je het al vanaf de bron goed hebt begeleidt. De opvoeding van de hond zal hierdoor ook veel natuurlijker verlopen.

Hulphonden

 

Assistentiehonden zijn professioneel opgeleide honden die gehandicapten kunnen helpen meer vrijheid en een zelfstandiger leven te krijgen.

Bijvoorbeeld mensen met een visuele of lichamelijke handicap, chronische ziekten of handicaps. Hulphonden kunnen ook optreden als partner voor jongeren en volwassenen. Voor veel mensen is de meest bekende geleidehond de blinde geleidehond. Maar er zijn veel verschillende soorten geleidenhonden of hulphonden.

Harmonie

DNA versus gedrag

Hondengedrag heeft alles  te maken met DNA.

Elk hondenras is gefokt om in het verleden de mensen te helpen bij verschillende taken. Deze taken zijn gerangschikt in de rasgroepen van de FCI (Fédération Cynologique Internationale).

Doordat honden voor een bepaald doel zijn gefokt, zal het gedrag per ras ook verschillend zijn.

Het is daarom zo belangrijk om uit te zoeken welk ras je kiest om je hond nog beter te kunnen begeleiden.

Mixen en onherleidbare rassen

 

Om het gedrag van je hond nog beter te kunnen ondersteunen, zou je kunnen overwegen om een DNA test te laten uitvoeren. Dit kan heel simpel door een uitstrijkje van het wangslijmvlies op te sturen.

Dit kan je helpen om je hond beter te begrijpen waar bepaalde gedragingen vandaan komen zodat je nog beter je hond kan gaan begrijpen. 

Welk hondenras past bij jou?

Wil je weten welk hondenras bij jou en jouw gezin past? Doe dan nu de online puppytest! De test bestaat uit 16 multiple choice vragen. Aan de hand van jouw antwoorden worden er ‘punten’ toegekend aan de hondenrassen en berekenen we zo jouw persoonlijke top 3.

Start nu met het beantwoorden van de vragen!

Boek

Honden werden oorspronkelijk gefokt

voor een bepaald doel.

Vanaf het moment dat honden en mensen zijn gaan samenwerken, hadden honden belangrijke taken waarbij ze de mensen assisteerde.

Na verloop van tijd zijn deze taken van de honden verloren gegaan. Veelal zijn het huishonden geworden, terwijl hun taak nog steeds in hun genen zit. Er kunnen o.a. gedragsproblemen gaan ontstaan door het niet kunnen uitoefenen van deze behoefte.

Met name honden uit de broodfok hebben veel gedragsproblemen omdat hun hechting niet goed is gegaan.

Lees meer over de ontwikkeling van het gedrag van de hond.

Een stabiele band met je hond VIP.

Geen tijd of andere prioriteit?

In het coaching-trajecten kom ik vaak hondeneigenaren tegen die in een negatieve spiraal terecht zijn gekomen, waar ze in zijn gezogen door omstandigheden, waardoor de problemen alleen maar groter worden.

Van gedragsproblemen verwacht men vooral dat het probleem zonder al te veel moeite snel kan worden opgelost. Vaak willen hondeneigenaren een hond die luistert. Dat ligt toch vaak wel veel gecompliceerder. Je zou veel meer moeten gaan kijken wat de hond voor achtergrond heeft, begrip hebben voor hoe het gedrag ontwikkelt  zodat je je hond beter leert begrijpen en vele puzzelstukjes op hun plaats vallen. Een gedragsprobleem is niet 1 ding maar is gecompliceerd.

 

 

Een stabiele band met je hond VIP.

Samen op zoek gaan naar de knelpunten, zodat we de problemen vanaf de bron kunnen gaan aanpakken.

Werk met mij

Share This