De psyche van een hond, is wat door heel veel eigenaren van honden veel te veel wordt onderschat. Ook een hond voelt emoties zoal: plezier, verdriet, vernedering, ontkenning, enz.

Actie – Reactie

Ik heb het altijd over de actie – reactie tussen hond en begeleider. Als de geleider iets van de hond verlangt komt er altijd een reactie van de hond. Als de hond iets van de geleider verlangt komt er ook altijd een reactie van de hond. Zijn deze Acties / Reacties in verhouding met elkaar? Geef en weet jij echt wat je hond nodig heeft?

Behoefte van je hond

Honden de vrijheid kunnen geven in wat de hond ervaart als plezier. Wat ervaart jou hond als plezier? Voor de ene hond is zwemmen heel veel plezier, maar ook gewoon samen met je hond naar het strand kan je hond als geweldig ervaren. Dat de hond tegen je aan kan kruipen op de bank lekker knus thuis. Het is dan ook heel belangrijk dat je naar je eigen hond leert kijken en welke behoefte jouw hond heeft.

Vertrouwen

Ook het vertrouwen van de hond in jou, speelt een cruciale rol. Dit wordt veel te vaak onderschat. De psyche van een hond, ligt echt heel er dicht bij de psychologie van de mensen.

Hoe mooi zou het zijn dat de honden doen wat jij wil zonder al die manipulatie die niks met de opvoeding van je hond te maken heeft?

De hond…..

  • Bij je blijft omdat je hond graag bij je wil zijn.
  • Komt als je roept omdat jij de belangrijkste bent.
  • Bij schrik direct naar jou toekomt omdat jij de veilige haven bent.
  • Zich niet laat afleiden en regelmatig komt inchecken.
  • Niet trekt omdat je hond bij je wilt lopen.

Zoals nu de honden veel worden opgevoed heeft niets te maken met het opbouwen van wederzijds vertrouwen, maar we kopen onze honden om met snoepjes en koekjes. We leren nu de honden manipuleren zoals wij zouden willen hoe de honden reageren. De psyche van een hond moet je zeker rekening mee houden.

puppy clickeren

Hoe veel mooier is dan om te zien dat je hond, mits op de juiste wijze begeleid je hond dit allemaal uit zichzelf doet.

Ook al leeft je hond in het hier en nu, je hond onthoudt alles. Trekt uit het verleden ook de gevolgen, kiest daarom uit wat voor je hond goed voelt. hoe je hond op bepaalde situaties reageert. Dat is voor de ene hond anders als voor een andere hond, Dit hangt van meerdere factoren af.

Wat heeft jouw hond echt nodig.

Hier zie je mij met mijn 3 honden. Ik let op wat mijn honden echt nodig hebben. Dit is ook per hond verschillend.

Jazzy, de hond links op de foto zie je heel druk in zijn spel. Op dat moment veel te druk met zichzelf.

Roxy, de hond die ik hier knuffel loopt op het eind van haar leventje. zij greep elk moment aan om geknuffeld te worden, of dit nou was dat ik dat nodig had of zij. Dat is en blijft onbekend.

Snowy, de hond die ik steun door alleen maar een hand op zijn heup te leggen, hij dat nog erg nodig had, omdat hij nog erg angstig en onzeker was. Snowy zocht echt steun op dat moment.

Geef jij wat je hond echt nodig heeft?

Door je hond te geven wat ze echt nodig hebben, hoef je ook geen trucjes en met snoepjes te oefenen. Dit is een oppervlakkige manier van manipulatie. Ik zeg niet dat je niet met snoepjes mag trainen, maar trainen is iets heel anders dan opvoeden. Leer herkennen wat je hond echt nodig heeft, verdiep je daarom in de hondentaal en de emoties van de hond, dan verdiept je band emotioneel nog veel meer en daardoor juist heel veel vanzelf gaat.

Praten met je hond

Praat jij met je hond?

Weet jij dat je hond je woordelijk kan verstaan? of je nu een woord zegt of een hele zin, je hond begrijpt je heel goed. Lees er hier meer over.

Wil jij je pup begeleiden en begrijpen check dan de Puppy-begeleiding van Dogsview.nl.

Heb je een oudere hond die je wil begeleiden in hun angst is speciaal Tips en Tricks ontwikkeld.

Tips en Tricks VIP Met online begeleiding

Tips en Tricks Email programma

Ontvang ook het Gratis E-Book

Share This