Emoties in de opvoeding
Ondersteun jij de emoties van je hond wel op de juiste manier in de opvoeding van je pup?
Wat ik hiermee bedoel is:
- Herken je de emoties van je hond?
- Erken je de emoties van je hond?
- Wat doe je met de emoties van je hond?
Begeleiding van je pup?
Emoties herkennen begint al bij de begeleiding van je pup. Een hond reageert uit emotie. Als deze emotie steeds maar weer wordt genegeerd zal je zien dat de hond langzaam ander gedrag laat zien. Dit is het gevolg ven het negeren van de emotie’s van de pup.
Wat zie je nu veel te vaak gebeuren?
- De pup wordt gekocht.
- Als de beslissing is genomen moet de pup ook zo snel mogelijk gekocht worden, wat resulteert dat de pup te vaak bij een broodfokker wordt gekocht zonder dat de toekomstige eigenaren weten waar deze pups vandaan komen. Lees je goed in
- Weinig of geen onderzoek wordt gedaan naar Ras en gedrag en fokker.
- Niet wordt gekeken of het verstandig is om direct naar een hondenschool te gaan.
- Geen of weinig onderzoek wordt gedaan naar hondenscholen.
- Hoe verder omgaan met de emoties van je pup/hond?
Kleine pups worden groot
Omdat er veel te weinig aandacht is voor de emoties van de pup, zie je veel te vaak dat de begeleiders gefrustreerd raken en dit dan ook weer op de pup afreageren. Hierdoor kom je in een negatieve cirkel waarbij uiteindelijk de pup de dupe wordt omdat het onhoudbaar wordt.
Met alle goede bedoelingen worden er allerlei trucjes toegepast om de pup maar te laten luisteren. Te beginnen met de Puppy cursus waar ze al in de eerste les gemanipuleerd worden om de zit, sta en af te leren. Vindt je pup dat ook echt leuk of moet er veel meer naar de emotie worden gekeken?
Opvoeding
- Moeten socialiseren door de pups met elkaar te laten spelen, zonder te kijken of de pup er wel aan toe is.
- Hierdoor kan je pup angstig worden voor andere pups en honden. De emotie wordt hierbij genegeerd door de pup verplicht te laten spelen.
- Trucjes zoals de Zit, Sta en Af enz. aan te leren.
- Deze trucjes leren ze zichzelf heel snel aan, wanneer je pup er zelf aan toe is, en je zelf consequent je eigen huisregels blijft toepassen.
- Trekken aan de lijn.
- Je pup zoekt heel vaak hulp door in je buurt te blijven, zodat je je pup goed kan begeleiden wanneer dat nodig is.
- De pup bij je roepen.
- Door je pup niet in situatie’s te brengen waarin je pup angst ontwikkeld, dit zal het vertrouwen opbouwen. Hierdoor zal je pup ook eerder geneigd zijn te komen als je hem roept.
- Emotie’s herkennen en erkennen.
- Honden zijn geen robotjes die alles doen wat je zegt, de meeste honden kunnen uitstekend zelf nadenken en consequenties trekken.
- Hondentaal.
- De puppy’s proberen we ze juist zo dom mogelijk te houden. zelfs de hondentaal wordt ze niet aangeleerd met alle gevolgen van dien.
- Agressieladder.
- Veel honden mogen niet grommen of hun tanden laten zien omdat ze dan vals zouden kunnen zijn of worden, maar juist grommen en tanden laten zien is een wezenlijk onderdeel van de hondentaal. Door grommen en tanden laten zien af te leren zullen veel honden eerder geneigd zijn om dan onverwacht te bijten.
Wat doe jij als je herkent dat je pup bang is?
Als je de emotie zou herkennen bij je pup, zou je je pup dan dwingen om te socialiseren of wacht je tot je pup zelf aangeeft dat je pup wil socialiseren en spelen?Als je pup er dan klaar voor is hoe laat je je pup dan socialiseren?
Great line up. We will be linking to this great article on our site. Keep up the good writing.
Bedankt, ik ben de laatste tijd op zoek naar informatie over dit onderwerp en die van jou is het beste die ik tot nu toe heb ontdekt. Maar hoe zit het met de onderste regel? Weet u zeker wat de bron is?
Hallo daar, je hebt fantastisch werk geleverd. Ik zal het zeker bij mijn vrienden aanraden. Ik weet zeker dat ze zullen profiteren van deze site.