Het is echt onethisch om je eigen of andermans hond, die jou zou moeten vertrouwen en zich veilig bij je moeten voelen, pijn te doen omdat ze doen waar ze eigenlijk voor zijn gefokt, niet op het moment dat het jou even niet uitkomt de hond direct fysiek wordt gecorrigeerd.

Ik heb altijd geweigerd om correctiemiddelen en of stroombanden te gebruiken bij mijn of andermans honden. Honden die onder mijn verantwoording vallen, als ze in mijn roedels meelopen.
Ik heb de functie van de fysieke correctiemiddelen en stroombanden echt nog nooit gesnapt, zal ik ook nooit snappen en wil het ook niet snappen.

Als er fysieke correctiemiddelen nodig zijn om je hond op te voeden, ben je dan wel in staat om een hond op te voeden. Past er dan echt wel een hond in jou leven? Of zou je dan niet beter een pluche hond nemen, die hebben namelijk geen gevoel en of emoties.

Werking stroombanden niet bewezen

 “Het gebruik van stroombanden veroorzaakt onnodige pijn bij honden. Nu blijkt dat het dierenwelzijn in het geding komt, kies ik ervoor om de banden te verbieden. Als houder van een huisdier ben je verantwoordelijk om het dier goed te verzorgen. Daar hoort ook een goede opvoeding – zonder gebruik van een stroomband – bij”.

Hondensport: KNPV/IPO

Er is heel veel tumult ontstaan in de hondensport, die met de stroombanden werken.

De jonge honden die voor de KNVP worden opgeleid, moet zo jong mogelijk al heel veel presteren onder dwang van een stroomband of andere correctiemiddelen. Het begint al dat hele jonge pups, pups moeten leren bijten in een handschoen.

Zo wordt al veel te jong de pups opgeleid om KNPV hond te worden.

Werkhonden die normaal pup kunnen/moeten zijn, die liefdevol worden opgevoed, zullen uit zichzelf nooit dit gedrag vertonen, tenzij er sprake is van aangeboren agressie, die je krijgt door het verkeerd fokken of andere onderliggende medische redenen. Een pup start de training met een stroomband vanaf 6 of 7 maanden. Dan zijn het nog gewoon baby’s, eigenlijk!

Men denkt de pups in korte tijd die nu nodig is om een KNPV honden te kunnen trainen met stroombanden niet kan zonder zonder stroomband. De trainers die honden onvriendelijk en met hele harde aanpak van pups af aan en de stroomband (Pijnprikkels) de pup heel snel willen klaarstomen om voor veel geld te worden verkocht.

“Daar gaat de goede reputatie van Nederland in het buitenland”

Gaat het nou om het welzijn van de hond, of gaat het om de keiharde centen die men voor deze honden krijgen bij verkoop aan bijvoorbeeld het buitenland?

Is dit wel een gewenste situatie om deze honden in onze maatschappij te hebben en houden?

Deze KNPV honden zijn getraind om te bijten.

Zouden deze honden die hiervoor worden opgeleid niet bij bewaking en politie moeten blijven?
Men weet niet dat honden met KNPV training, die worden afgekeurd ook gewoon naar het asiel gaan om in gezinnen te worden opgenomen. Gezinnen die totaal geen weet hebben wat die honden hebben moeten doorstaan.
Dit is een toekomstige KNPV pup van 7 weken.
Vanaf de geboorte al zo getraind worden zodat ze later KNPV hond gaat worden. Dit bewijst toch dat pups zo gemaakt worden.

klaargestoomd en getraind!

Als je nu de film stilzet op 1:18 minuut, kijkt naar de zwarte pup. De voorpoot van die pup ligt van boven tot onder helemaal open. Dit noemt men honden met een drive. Deze agressie al vanaf zeer jonge leeftijd wordt getraind.
Pups die al zo getraind worden, dat ze later KNPV hond moet zijn. Dit bewijst toch dat pups zo gemaakt worden, zo zien ze de pups het liefst.

Een hond is niet geboren om te om te verdedigen of te bijten, dit gedrag leren we de hond zelf aan. Ook de werklijnen zoals trainers het zo mooi benoemen worden al veel te jong opgevoed om “goede”werkhonden te worden.

Ras-eigenschappen of geconditioneerd gedrag?

Veel mensen kopen een pup, gaan ook direct naar een hondenschool. Voor vele pups is dit al veel te veel overprikkeling. De begeleider weet vaak niet wat wel of niet goed is voor de pup. Hoe kan je aan je pup zien wanneer het teveel is? Veel te vaak is het voor de introverte angstige pups al traumatisch om hier al aan te worden blootgesteld.

Door onwetendheid van de begeleiders kunnen er bij de pups al situaties ontstaan die later kunnen uitgroeien tot serieuze gedragsproblematiek. De pups gaat niet alleen al veel te vroeg naar de hondenschool, de eigenaar herkent vaak niet dat het voor de pup veel te veel is. De pups die te vaak buiten de hondenschool ook in situaties worden gebracht waar de pup dan nog helemaal niet aan toe is. Al deze factoren schaadt het vertrouwen van de pup in jou als begeleider.

Om ongewenste situaties te voorkomen zou je je goed moeten inlezen voordat je voor een bepaalt ras kiest. Een hond is niet geboren om te om te verdedigen of te bijten, dit gedrag leren we de hond zelf aan. Ook de werklijnen zoals trainers het zo mooi benoemen worden al veel te jong opgevoed om “goede”werkhonden te worden.

Om ongewenste situaties te voorkomen zou je je goed moeten inlezen voordat je voor een bepaalt ras kiest.

Jachthonden

Een jachthond kan zonder stroomband ook heel goed worden geleerd om terug te komen bij de begeleider.
Een jachthond wil er toch juist op uit om te gaan jagen!

Bij een jachthond is het van belang dat je al heel snel als pup leert dat jij nog veel leuker bent, al het andere wat om ze heen gebeurt is niet belangrijk. Jij bent de begeleider en je kan op een vriendelijke manier nog veel beter contact met je hond hebben en houden.

Het is wel aan de begeleider om te weten waar je eventueel risico loopt dat je hond kan gaan jagen. Hou je op die punten je hond aangelijnd. Weet en erken dat je hond kan gaan jagen. Als begeleider moet jij kunnen herkennen wanneer je hond in de jachtmodus gaat. Dat kan je alleen leren door je hond goed te observeren. Leer naar je hond kijken, herken de signalen. Niet elke jachthond heeft het in zich om alleen maar weg te lopen.

Training

Begeleiders zijn als ze met de hond buiten wandelen vaak bezig met andere afleidingen, zoals ook erg belangrijk hun telefoon. Vaak vergeten ze dat er ook nog een pup aan de lijn meeloopt die nog van alles moet leren. Er is op dat moment geen aandacht voor de pup.

Volg mijn Puppy begeleiding waarbij je helemaal begeleidt wordt.

Naarmate de pup ouder wordt zie je ook dat de begeleiding van de pup steeds meer afnemen terwijl de pup dan juist open staat om te leren van zijn begeleider. Zeker ook andersom.

Als je met je pup of je hond wandelt, ga dan samen met je pup/hond hele leuke dingen ondernemen zodat de pup/hond ook weet dat jij de allerleukste bent. De moeite waard om te komen als je roept.

Hoe vaak hoor je dat een jachthond alleen maar wil jagen en totaal niet trainbaar is, daarom wordt er gegrepen naar een stroomband. Een jachthond is goed trainbaar zodat die niet wegloopt, alleen dat leer je niet met een pijnprikkel, waardoor de honden juist hun vertrouwen in de begeleider verliezen. Juist bang worden i.p.v. te leren dat het bij de begeleider veel leuker is.

Verbinding met je hond

De clou is juist om de honden geen pijnprikkels te geven, maar juist dat ze je 1000% vertrouwen. Dat betekent dat je als pup eigenlijk constant met je hond op een positieve manier bezig bent, daarmee rekening houdend alleen maar het vertrouwen van je hond in jou op te bouwen.

Je hond zou zichzelf zo kunnen ontwikkelen dat je een hele stabiele zekere hond hebt. Zeker niet kort of dom houden. Je pup moet net als kleine kinderen ook verbindingen in de hersenen maken om te leren. Lees hier alles over op mijn blog.

que es cerebro neurona partes

 

 

 

 

 

 

Verbindingen die tijdens het leren in de hersenen worden gemaakt.

Een pup krijgt uit het nest de basis benodigdheden mee. Ook een pup leert elke dag veel van zijn begeleider, helaas ook de verkeerde dingen die je juist niet wil, kunnen ze ook heel snel oppikken.

Het geheim zit hem er juist in dat je steeds het vertrouwen schend waardoor de hond steeds meer een eigen leven gaat leiden.
Toon begrip voor je pup, die ook alles nog moet leren en dus ook fouten mag maken, ook daar leren honden van.

llll

 

 

Share This