Heb jij je wel eens afgevraagd hoe goed jij daadwerkelijk je hond kent?

Herken je alle emoties van je hond?

Kijk je wel eens hoeveel plezier je hond in het spel heeft tijdens het uitgaan.

  • Plezier
  • Spel
  • Uitgaan
  • Pijn
  • Ongemak
  • Agressie

Geef jij je hond wel eens mee aan een Hondenuitlaatservice om de honden met elkaar te laten spelen en socialiseren op het niveau van de honden zelf? De honden vinden het geweldig om met elkaar te spelen, rennen, zwemmen, actief bezig te zijn maar ook soms om rustig bij elkaar te zitten. Niet elke hond wil namelijk hetzelfde, daarbij spelen te veel factoren mee zoals bijvoorbeeld:

Leeftijd:

Voor een te jonge pup kan het zowel emotioneel veel te veel zijn. Lichamelijk is hun lichaam niet klaar voor zoveel activiteiten, daarom is het niet verstandig je pup met de hondenuitlaatservice mee te geven omdat je pup eerst moet uitgroeien.

Voor een oudere hond kan het juist gunstig zijn om niet vast te roesten i.v.m. vaak optredende artrose. Dan is juist de beweging goed, omdat ze heel goed naar hun lichaam luisteren zullen ze ook niet te snel over hun grenzen gaan en de hondenuitlaatservice is vaak zodanig ervaren dat een goede hondenuitlaatservice weten waar ze op moeten letten, en zullen ook bespreken als het of niet meer gaat of dat er moet worden doorverwezen naar een dierenarts.

Ongemakken:

Vele honden lopen dagelijks met vele verschillende ongemakken. Ze lopen kreupel, hebben buikpijn, oorpijn, jeuk, enz enz. Dit zijn vaak ongemakken die over het hoofd worden gezien omdat men niet goed weet hoe je dit kan zien aan je hond.

Dan heb je nog de erfelijke mankementen zoals:

  • ED (Elleboog dysplasie)
  • HD (Heup dysplasie),
  • Patella luxatie, (Knieschijven die uit de kom schieten)

Als je wil weten wat voor erfelijke afwijkingen er in het ras van jou keuze voorkomen kijk dan HIER

Persoonlijkheid:

Persoonlijkheid is een dynamisch en georganiseerd geheel van karakteristieken (Voelen, Denken, Doen) deze karakteristieken kunnen aan een hond worden toegekend. Dit geheel beschrijft de manier waarop een hond in verschillende situaties zal reageren, Dit betekent dat, afhankelijk van de situatie de hond zal reageren of niet reageren en hoe de reactie dan zou kunnen zijn kan daarbij per keer verschillen.

Raseigenschappen:

Hoe een hond met je communiceert is vaak ook ras afhankelijk. Zo communiceert een mopshond heel anders dan een Husky. Ook de ras eigenschappen spelen hier een grote rol. De Husky is bijvoorbeeld gefokt om grote stukken af te leggen, een Husky wil rennen en onderzoeken terwijl een mops niet eens wil lopen omdat ze het veel te vaak benauwd hebben door de korte snuiten.

Weet wat je hond wil?

Elke hond heeft zijn eigen manier om aan te geven wat je hond van je vraagt. Het is aan jou om uit te zoeken wat je hond precies van je vraagt.

Dit proces begint al vanaf het moment dat de pup/hond bij je komt wonen. Het is aan jou als begeleider van je hond om je hond te leren lezen. Dit kan je doen door bij mij de Online Puppy coaching te doen zodat je leert zien en leert kijken uit de ogen van je pup. Leer de emoties kennen van je pup zodat je daar op kan inspelen in de opvoeding van je pup.

 

 

Kan je je hond goed lezen, voldoe je aan de behoefte van je hond, dan kan je pas gaan bouwen aan een wederzijdse vertrouwensband. Het is daarom ook van groot belang dat je kiest voor een ras die in je gezin past. Lees mijn gratis E-book

 

 

Wat vindt jou hond het leukst om te doen? Ga dit dan vaker samen met je hond doen.

 

 

Gratis E-Book

 

Share This