Dogsview.nl

Leer je hond inchecken?

Inchecken kan je heel makkelijk en natuurlijk aanleren. Het is potentieel levensreddend als jij je hond los wilt laten lopen.

Elke hond verdiend het om te leren om los te lopen, zodat hij ook tijd voor zichzelf kan nemen om aan zijn/ haar natuurlijke behoeftes te voldoen, en geleerd heeft om regelmatig bij je in te checken. Het geeft jezelf vertrouwen en vertrouwen in je hond.  Ook niet onbelangrijk is dat je hond op jou leert bouwen en vertrouwen.

inchecken

Het hier komen op de hondenschool?

De 4 instructies “kom hier/ kom voor” aangeleerd op de hondenschool.

  • Bij de pup houdt de instructeur de hond vast terwijl de eigenaar van de pup iets verderop gaat staan om de pup te roepen.
  • De instructeur loopt met de pup aan de riem richting de eigenaar waarbij de eigenaar de pup een snoepje geeft.
  • Tijdens het wandelen met de pup aangelijnd achteruit lopen en dan roepen “hier”
  • Als de pup los loopt “Rennen en roepen”

De pup op een natuurlijke wijze bij je laten komen is de makkelijkste manier met vele voordelen die werkt bij zowel puppy’s als volwassen honden.

hond

Natuurlijke omgang

De pup leert op natuurlijke wijze op jou te letten en regelmatig in te checken.

liefde

Wederzijds vertrouwen

Het opbouwen van wederzijds vertrouwen, wat zo belangrijk is.

hond

Goede basis

Een goede natuurlijke basis van de opvoeding van je puppy.

Beloning

Dogsview.nl

Wat ervaart jouw puppy als beloning?

Dit betekent niet dat je elke keer maar met de koek of snoep trommel klaar moet staan. Dit is een hele mooie gelegenheid om te leren observeren wat je puppy als beloning ervaart. Iets lekker is voor vele honden die zich bijvoorbeeld onveilig voelen niet weggelegd. Honden die zich onveilig voelen, zullen niet worden gemotiveerd door een snoepje of een koekje. Hoe bouw je een diepe band met je hond op en hoe kan je het opvoedingsproces van je hond begeleiden, zonder gebruik te maken van snoepjes of correcties. Het werken met koekjes geeft daarnaast ook nog eens verkeerde verwachtingen aan je puppy.

Dogsview.nl

Op natuurlijke wijze leren inchecken van je hond

Oefening:

Ga naar een omheind gebied en laat je hond los of als je het niet aandurft om je hond los te laten aan een lange lijn (30 meter), zodat je puppy alle vrijheid ervaart.

Ga eerst zelf relaxt in het gras zitten, (neem hiervoor wel de tijd). Het is wel belangrijk dat je in het gras gaat zitten en niet op een bankje omdat je dan nog boven je puppy uit tornt, Denk eraan dat jij ten alle tijden de veilige haven zou moeten zijn voor je puppy? Als jij je klein maakt zal de pup altijd naar je toekomen.

Elke keer als je puppy naar je toekomt Laat jij je puppy direct weer gaan, spoor je puppy aan om zelf op onderzoek uit te gaan.

Er zullen weinig puppy’s zijn die ver van je weglopen, verrassend genoeg blijft je pup dicht in jou buurt.

Beloning
oogcontact

Dogsview.nl

De voordelen om te leren inchecken

Een puppy die op een natuurlijke wijze het inchecken heeft geleerd, zal jou veel beter in de gaten houden. Dit heeft ook het voordeel dat de pup zich veilig voelt in jou nabijheid. Je puppy die zich veilig voelt bij jou zal veel eerder inchecken waardoor het veel makkelijker wordt om je puppy uit onveilige situaties te roepen in geval van onraad.

Dogsview.nl

Wat vooral niet te doen

Op de hondenschool wordt je geleerd om je puppy te roepen en als je puppy dan bij je is voor je te laten zitten voordat je puppy het snoepje krijgt. Hoe raakt je puppy in de war. Je puppy moest toch komen, dus waarom moet ik dan zitten denkt je puppy. Het is totaal ook niet logisch. 

Je pup begrijpt niet meer wat de bedoeling is en gaat er dan vaak een spelletje van maken. Wat je dan vooral niet moet gaan doen is dit spelletje meespelen door achter je puppy aan te gaan rennen. Dat win je namelijk nooit van je puppy. 

Harmonie
Opvoeding en vorming

Dogsview.nl

Vindt jij het belangrijk dat jouw hond regelmatig incheckt?

Heb jij je puppy geleerd om regelmatig in te checken?

  • Heeft dit blog je geholpen om meer begrip te krijgen in het gedrag van je puppy?

Schrijf jou ervaring in de comments onderaan op deze pagina zodat ik betere inzichten krijg waar je tegenaan loopt.

Wil jij me hierbij helpen? Ik lees en beantwoord alle vragen die je nog hebt.

puppy
Boek

De psychologie van de hond

Met de nieuwste inzichten word je de beste vriend van je hond.

Dit wetenschappelijk onderbouwde boek, een echte vraagbaak voor bijna alle problemen die de hond met zich mee kan brengen.
Hierin wordt op een heldere en eenvoudige wijze uitgelegd hoe de psychologie van de hond werkt.
Stap voor stap wordt door mij beschreven hoe de pup zich ontwikkelt.

Kortom een ‘must have’ voor elke hondenliefhebber.

K9 Shop de dierenwebshop

Wil je ook die extra stappen zetten?

Je hond beter leren kennen, en omdat jij de motivatie van jouw puppy/hond beter leert te begrijpen, leer je ook nieuwe stappen te zetten door je hond te begeleiden vanuit een andere kijk op jouw puppy/hond.

sasha en ik

Blog

5 tips voor een goede basis.

5 tips voor een goede basis.

Dogsview.nl5 tips voor een goede basis Een beslissing maken om een hond te nemen is zo gemaakt. Wat maakt het dat je een goede relatie met je hond krijgt? Een goede basis met je hond bouw je op, dit heb je niet zomaar omdat je hond in je huis mag wonen. Daarom heb ik...

Angst, het grootste probleem van puppy’s.

Angst, het grootste probleem van puppy’s.

Angst, het grootste probleem van Puppy's. Hoe komt het dat ik met mijn puppy waarmee ik naar de hondenschool ben geweest slechter luistert, mijn andere hond waarmee ik niet naar de hondenschool ben geweest heb ik een betere connectie mee en luistert ook veel beter?...

Ballen gooien, verstandig of juist niet?

Ballen gooien, verstandig of juist niet?

Ballen gooien, verstandig of juist niet? De temperatuur wordt weer warmer dus trekken we er weer op uit met met onze honden. Vaak met een werpstok om de hond lekker moe te maken. Is dit wel zo verstandig?Spelen of StressIedereen kent ze wel, de werpstok, Frisbee, bal...

trustpilot review 6090628ff9f4870a786d5ca4
trustpilot review 60942fc1f9f4870a6ca7f3b1
trustpilot review 61d8be22e1196e51d75d0fbb
trustpilot review 60c39601f9f4870bbc52df3a
trustpilot review 6212290a441cb9c2473ea848
trustpilot review 608d57d6f9f48708f0e8ec69 1
Gedrag
Share This