clicker

Pups en de clicker? De clicker is de snelste maar moeilijkste “oefening” die aan te leren is bij je pup. De pup weet vaak niet, waarom clickeren? Je pup verwacht wel een snoepje, die dan uitblijft of niet clickeren en wel een snoepje geven. Dat is de pup immers geleerd dat de click een snoepje betekent. Voor zo

Clicker

12769567

Gebruik van de clicker

Op veel hondenscholen het eerste wat je leert bij de Puppy-cursus. Om trucjes aan te leren “training” kan een clicker heel goed werken. De kunst om de clicker op de goede manier aan de begeleider aan te leren is veel moeilijker. Helaas zie je veel te vaak dat het daar al mis gaat. Er wordt of, veel te vaak onnodig of niet op het juiste moment geclickert. Hierdoor zal je pup niet begrijpen waarom er wordt geclickert. Op het juiste moment clickeren is ook van essentieel belang om je hond de clicker te laten snappen.

Acclimatiseren van je pup

puppy clickeren

De pup zou de eerste 3 maanden dat de pup bij je is, moeten kunnen acclimatiseren. In deze 3 maanden moet je je richten op vertrouwen krijgen van je pup. Leren waar jij op moet letten om je pup zich veilig te laten voelen bij jou. Je pup laten ontwikkelen en leren op eigen tempo. Doe trainingen pas als je pup eraan toe is. Zorg dat je eerst met je pup een verbinding hebt. Zonder deze verbinding, zal je pup jou veel moeilijker begrijpen omdat jullie elkaars taal nog niet spreken.

Opvoeding Pup versus trucjes

images

De clicker, het meeste gebruikt om je pup trucjes te leren op de hondenschool. Is de clicker wel zo handig in de opvoeding van je pup? Persoonlijk vind ik trucjes leren i.p.v. je bezig te houden met de echte opvoeding van je pup een no go. Je hond is veel meer dan een puppy, die trucjes is aangeleerd. Puppy’s zijn zwaar ondergewaardeerd in wat ze feitelijk echt allemaal kunnen. Als Puppy-begeleider is er ook heel weinig keuze, wat en waar je een hondenschool kan vinden die je echt helpt met de opvoeding van je pup, zodat je pup zich echt kan ontwikkelen in een stabiele hond.

24 uur clickeren?

Pups en de clicker? Als je je pup opvoed zou je voor alle trucjes die je van je pup vraagt de clicker in je hand moeten houden , en eraan denken dat je ook echt op het goede moment moet clickeren. In onze maatschappij is dat zeker niet mogelijk met alle drukke bezigheden die we dagelijks moeten doen.

Hoe vaak vergeet jij je clicker?

stabij angst 300x200 1

Pups en de clicker? Als jij met je pup naar buiten gaat, neem je dan je clicker mee? Je pup wordt de clicker op de hondenschool aangeleerd en te gebruiken met het uitvoeren van de trucjes. clicker je ook als je pup buiten op het gras zichzelf ontlast? Dat zou je juist moeten belonen want wie wil er immers een onzindelijke hond. Als je dan toch de clicker hebt aangeleerd op de hondenschool waarom de clicker dan niet buiten gebruiken?

Meerdere honden

De clicker werkt helaas niet als je meerdere honden hebt. Als je voor de ene hond clickert, denkt de andere hond ook dat die iets goed doet. Voor wie clicker je dan werkelijk? Dit is zeer verwarrend voor de honden.

Clicker is een prima methode om te trainen, niet om op te voeden

Pups en de clicker? De clicker is een prima methode om met je hond te trainen. Helaas, trainen en opvoeding van je pup wordt veel te vaak verward. Een opgroeiende pup leert niet sneller met een clicker. Sterker nog, als je te vroeg start met clicker-training, des te verwarrender is het voor je pup. De reden is omdat je zelf heel veel fouten maakt, hoe en waneer je moet clickeren.

Hou er ook rekening mee dat je pup ook alles moet leren. Men is veel te vaak in de veronderstelling dat de pup al heel veel weet. De pup weet eigenlijk alleen nog maar de basisbehoefte (plassen poepen) als de pup bij je komt. De pup zal, als je pup bij een erkende fokker vandaan komt, wel al gewend zijn aan huis-geluiden zoals de tv, wasmachine, stofzuiger enz. enz.

Komt je hond bij een broodfokker vandaan is je pup zeker nog niet gehabitueert. Je pup kan dan ook angstig reageren op geluiden, situaties waar je pup in verzeild raakt.

Je pup eerst opvoeden

Als je je pup eerst de kans geeft om te acclimatiseren, zich te ontwikkelen zonder dat er al direct van alles van je pup verwacht wordt, kan je pup zich veel beter ontplooien en ontwikkelen waardoor je een stbielere relatie met je pup krijgt.

Heb je begeleiding nodig bij de opvoeding van je pup? Nu de online vorm van Puppy-begeleiding incl. Puppy werkboek.

Share This