Slopen, waarom sloopt je pup?

 • Elke pup doorloopt een sloopfase in meer of mindere mate.
 • Wat is de reden dat je pup sloopt, want ook daar zijn een redenen voor.
 • De reden waarom je pup sloopt is, om zoveel mogelijk connecties in de hersenen te maken.
 • Des te meer connecties de hond als pup maakt des te beter de hond op latere leeftijd functioneert.

Omgaan met een pup die sloopt

Niemand vindt het leuk als de pup sloopt, maar het heeft toch ook echt een belangrijke functie. Het leert de pup hoe te denken, omgaat met bepaalde situaties op latere leeftijd, leert dat er consequentie’s kunnen volgen, de pups leren goed en fout. Alles hangt af met de interactie van hoe jij met dat slopen omgaat.

Ontwikkeling van de neuronen in de hersenen.

Wat je nu ziet dat de pup is veel te vaak wordt ingeperkt, de pup moet vaak in de bench omdat de pup sloopt. Vraagt men zich wel eens af waarom je pup sloopt, niet alleen dat je pup sloopt?

Als je pup een krant uit elkaar scheurt zie je vaak dat de pup op zijn donder krijgt, dat de krant kwaad wordt weggegooid door de begeleider want het begint met kleine dingen. De pup wordt aan alle kanten beperkt in zijn ontwikkeling.

Wat zou je moeten doen?

Als je hond nou eens de krant pakt om te slopen, waarom zou je hem dan niet laten gaan i.p.v. direct de krant af te pakken. Wat kost nou eigenlijk een krant? Meestal zijn ze nog gratis ook. Als je nou niet wil dat je pup belangrijke papier verscheurt, leg deze dan in een la zodat het opgeruimd is zodat je pup er niet bij kan.

Pakt je honden nou schoenen, geef je hond dan een paar oude schoenen die die helemaal mag en kan onderzoeken en slopen, wil je nou niet dat je nieuwe schoenen worden gesloopt, ruim deze dan op zodat je pup er niet bij kan. Als je hond iets niet mag zal juist dat gedrag toenemen zodat het sloopgedrag alleen maar erger wordt.

Je pup kan zo de brood nodige connecties maken in zijn hersenen en als je het goed aanpakt kan je dat ook goed begeleiden.

Hoe is jou reactie?

 • Als je hond iets heeft gesloopt, hoe reageer jij dan naar je hond?
 • Geef je je hond op zijn donder, negeer je de hond, of zeg je tegen jezelf, waarom heb ik dat niet opgeruimd voordat je de hond onbegeleid achterliet?
 • Wat heb je gedaan voordat je je hond onbegeleid achterliet?
 • Hoe zit het bijvoorbeeld met verveling?
 • Wat je je ook kan afvragen is waarom vertoond de hond dit sloopgedrag?

Veel te vaak zijn er onderliggende oorzaken waar niemand aan denkt voordat je je hond onbegeleid alleen laat en je hond dan gaat slopen.

Wat je vergeet is, dat je niet kwaad bent op je pup. Je bent kwaad op jezelf en je je frustratie afreageert op je hond. De problemen die van jou pup volgens jou veroorzaakt,, ben je zelf heel vaak de veroorzaker van omdat je veel te vaak een verkeerder reactie geeft naar je pup.

Wisselwerking tussen jou en je hond

Elke keer als je hond iets doet, dat kan zijn niet willen luisteren, slopen, niet zindelijk worden, trekken aan de lijn, Zou dus heel goed de actie – reactie kunnen zijn tussen jou en je hond.

 • Vraag je je wel eens af of jij wel de veilige haven bent voor je hond?
 • Hoe ziet jou hond jou? Hoe reageer jij naar je hond?
 • Hoe reageert je hond naar jou?

Geef jij je hond de ruimte om echt goed te kunnen ontwikkelen?

Ben jij echt de veilige haven voor je hond?

Het is een heel natuurlijk proces van je hond, waar je toch echt doorheen moet. De ene pup begint al vroeg met slopen, terwijl een ander pas in zijn pubertijd iets sloopt. Het hoort erbij gaat ook weer over, mits je er zelf goed mee omgaat.(Actie – Reactie)

Wil je begeleiding zodat jij je pup beter leert te begeleiden in deze fases, denk er dan eens aan om naast je pup ook mijn online puppycursus te kopen.

Je hond beter leren begrijpen scheelt al zoveel frustratie’s omdat je beter kan anticiperen bij je pup.