Dogsview.nl

Boeken / Coaching

Slopende puppy’s, Hoe komt het en wat kan je eraan doen?

 

 

Auteur “De psychologie van de hond.”

PUPPY’S, KUNNEN SLOPEN! WAT KUN JEZELF DOEN?

 • Elke pup doorloopt een sloopfase in meer of mindere mate.
 • Wat is de reden dat je pup sloopt, want ook daar zijn een redenen voor.
 • De reden waarom je pup sloopt is, om zoveel mogelijk connecties in de hersenen te maken.
 • Des te meer connecties de hond als pup maakt des te beter de hond op latere leeftijd functioneert.

  Werk je met mij?

  Omgaan met een puppy die  sloopt.

  Slopen

   

  Niemand vindt het leuk als de pup sloopt, maar het heeft toch een belangrijke functie.

  • Het leert de pup hoe te denken,
  • Omgaat met bepaalde situaties op latere leeftijd,
  • Leert dat er consequenties kunnen volgen,
  • De pups leren goed en fout.

  Alles hangt af met de interactie van hoe jij met dat slopen omgaat.

  Ontwikkeling van de neuronen in de hersenen.

  Wat je nu ziet dat de pup is veel te vaak wordt ingeperkt, de pup moet vaak in de bench omdat de pup sloopt, maar vraagt jij je  wel eens af waarom je pup sloopt, niet alleen dat je pup sloopt?

  Als je pup een krant uit elkaar scheurt zie je vaak dat de pup op zijn donder krijgt, dat de krant kwaad wordt weggegooid door de begeleider want het begint met kleine dingen. De pup wordt aan alle kanten beperkt in zijn ontwikkeling.

  Werk je met mij?

  Ontwikkeling van de neuronen

  in de hersenen.

  Dogsview.nl

  Wat je ziet is dat de pup sterk wordt ingeperkt in zijn/ aar ontwikkeling, De pup moet vaak in de bench omdat de pup sloopt. Er worden bijv. schoenen afgepakt die niet gesloopt mogen worden en niks voor in de plaats gegeven. Geef je pup een oude schoen. Als je pup een krant uit elkaar scheurt, zie je vaak dat de pup op zijn donder krijgt. De krant kwaad wordt weggegooid door de begeleider want het begint met kleine dingen en als je het slopen toestaat blijft de pup slopen? Niets is minder waar. Door je puppy zijn wereld te laten onderzoeken wordt je puppy alleen maar veel wijzer van omdat je puppy hiermee neuronen in de hersenen aanmaakt wat heel belangrijk is in het later stabiel functioneren van je hond. De pup wordt aan alle kanten beperkt in zijn ontwikkeling. Je zou eens bij jezelf te raden moeten gaan waarom je puppy sloopt, en niet alleen dat je pup sloopt.

  Je zou je puppy niet moeten afleren om te slopen, maar om het slopen juist op de goede wijze te begrenzen. Je puppy sloopt om hiervan te leren. Hiermee maken ze neuronen aan in de hersenen.

  Verbindingen in de hersenen

  Werk je met mij?

  Connecties in de hersenen opvouwen

  Werk je met mij?

  Wat zou je kunnen doen?

  Dogsview.nl

  Als je puppy de krant pakt om te verscheuren, waarom zou je hem dan niet laten gaan i.p.v. direct de krant af te pakken. Wat kost nou eigenlijk een krant? Meestal zijn ze nog gratis ook.
  • Als je nou niet wil dat je pup belangrijke papier verscheurt, leg deze dan in een la zodat het opgeruimd is zodat je pup er niet bij kan.
  Pakt je honden schoenen, geef je puppy dan een paar oude schoenen die hij/zij helemaal mag en kan onderzoeken en slopen.
  • Wil je nou niet dat je nieuwe schoenen worden gesloopt, ruim deze dan op zodat je pup er niet bij kan.
  Als je puppy iets niet mag zal juist dat gedrag toenemen zodat het sloopgedrag alleen maar erger wordt! Je pup kan zo de broodnodige connecties maken in zijn hersenen en als je het goed aanpakt kan je dat ook goed begeleiden.

  Hoe is jou

  Reactie?

  Als je hond iets heeft gesloopt, hoe reageer jij dan naar je hond?

  • Geef je je hond op zijn donder?
  • Negeer je de hond?
  • Of zeg je tegen jezelf, waarom heb ik dat niet opgeruimd voordat je de hond onbegeleid achterliet?

  Wat heb je gedaan voordat je je hond onbegeleid achterliet?

  • Hoe zit het bijvoorbeeld met verveling of frustratie?
  • Waarom vertoond de hond dit sloopgedrag?

  Veel te vaak zijn er onderliggende oorzaken waar je niet aan denkt.

  Wat je vergeet is, dat je niet kwaad bent op je puppy, je bent kwaad op jezelf en jij jouw frustratie onterecht afreageert op je pup. De problemen die jouw puppy volgens jou veroorzaakt, ben je zelf vaak de veroorzaker van,

  • Dit komt weer, omdat je veel te vaak een verkeerde reactie geeft naar je pup.

  Werk je met mij?

  Wisselwerking tussen jou en je puppy.

  Elke keer als je puppy een fout maakt, dat kan zijn: niet willen luisteren, slopen, niet zindelijk worden, trekken aan de lijn, zou dus heel goed een actie – reactie kunnen zijn tussen jou en je puppy.

  • Vraag jij je wel eens af of jij wel de veilige haven bent voor je puppy?
  • Hoe ziet je puppy jou?
  • Hoe reageer je naar je puppy?
  • Hoe reageert je puppy naar jou?

  Geef jij je puppy de ruimte om goed te kunnen 

  ontwikkelen?

  Ben jij de veilige haven voor je puppy?

  Het is een heel natuurlijk proces van je puppy, waar je toch  doorheen gaat. De ene pup begint al vroeg met slopen, terwijl een ander pas in zijn pubertijd iets sloopt, en soms sloopt een hond nooit iets. Het hoort erbij gaat ook weer over, mits je er zelf goed mee omgaat. (Actie – Reactie)

  Wil je begeleiding zodat jij je pup beter leert te begeleiden in deze fases, denk er dan eens aan om naast je pup ook mijn online puppy coaching te kopen.

  Hoe ervaart de klant mijn coaching?

  Het verhaal van Wiebe, Molly en Duke.

  Half Juni ben ik begonnen met een scholing voor hondengedrag via Dogsview.nl en dan specifiek voor honden met een buitenlandse achtergrond, trauma, genetisch bepaalde gedragsstoornis, broodfok pups etc etc.
  Ons ultieme doel is bezoek ontvangen zonder al te veel gedoe, zonder hysterisch geblaf en gegrom en proberend het bezoek weg te jagen.
  Vandaag kregen we de eerste keer visite na start van m’n scholing.
  Het eerste filmpje is hoe het gedrag WAS voordat we begonnen met deze scholing (voornamelijk Wiebe, Mollie gaat mee in zijn gedrag)
  De voor en na van de filmpjes zijn hoe het vandaag ging.
  Wiebe is nu volledig uitgeput want hij vindt het nog steeds spannend, maar hij nam zelfs op eigen initiatief een koekje aan van het visite wat hij nog nooit heeft gedaan. De rust van Wiebe zorgt ervoor dat ook Mollie haar gewone onbezorgde gangetje kan gaan en dus gewoon tussen het bezoek in gaat zitten voor kriebels.
  Duke is vooral op eten gefocust, als iemand eten heeft dan gaat hij wel tegen benen aan staan in de hoop dat hij wat krijgt 🙈 Duke is vrij makkelijk.
  Maar nee we zijn er nog niet, absoluut niet! Opstaan van bezoekers geeft nog een trigger van angst wat resulteert in blaffen en grommen. Maar met de handreikingen die we gekregen hebben is het nu wel snel weer in goede banen te leiden. Door te oefenen zal dit uiteindelijk ook minder worden en zal hij uiteindelijk het ook accepteren als bezoek opstaat.
  Al met al zijn we hartstikke trots op onze kanjers en hebben ze het voor de eerste keer heel goed gedaan.

  Ervaring

  Join

  Join

  Werk je met mij?

  Gelukkige hond
  Share This