DSC 4239 2

 

 

Wat te doen als je hond ziek is.

 

 

Nu mijn hond ziek is (overgeven), ben ik eens gaan nadenken over hoe je dit het beste kan behandelen. Ik krijg nog steeds het advies om rijst met kip te geven, maar is dat wel zo verstandig om te doen?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De honden eten tegenwoordig heel vaak alleen brokken wat vrij eenzijdig is omdat alles in de brok zit. De darmen zijn daardoor ook lui en bijna niks meer gewend om ander soort voedsel te verteren. Hierdoor zijn de maag en darmen veel gevoeliger dan wanneer de honden een gevarieerd dieet krijgen.

 

De maag is al helemaal van slag door bijvoorbeeld een bacterie, om dan ook nog verandering in het etenspatroon aan te brengen, breng je de maag alleen nog maar verder van slag. Dat is dan dubbel op.

 

Juist door de maag rust te geven wordt de maag rustiger. Een dag vasten is daarom een betere optie.

Waar je wel op moet letten is dat de hond blijft drinken. Dit is belangrijk zodat de hond geen uitdrogingsverschijnselen krijgt. Wordt het water er nou ook uitgespuugd, neem dan contact op en overleg met je dierenarts wat je het beste kan doen, dit in verband met eventuele uitdroging van je hond. Het kan namelijk ook zijn dat er een blokkade in zijn darm aanwezig is en dit moet zo snel mogelijk worden verholpen.

 

DSCN2242

Een hond kan niet zonder water, dit moet gewoon 24 uur per dag beschikbaar zijn voor je hond, Eten daarentegen kunnen ze 1 a 2 dagen vasten.

Meestal knapt je hond al binnen 2 dagen op. Dit hangt ook mede af van hun immuunsysteem. Vertrouw je het niet neem dan contact op met je dierenarts.

Wil je meer lezen ver de hond en hun problemen en hun opvoeding lees dan ook mijn andere blogs op Dogsview.nl

 

 

 

Share This