Stichtingen in het zonnetje 
One of a kind dogs

One of a kind dogs staat ook in de lijst betrouwbare stichtingen op 5*.

Over de Stichting

One of a kind dogs die opkomt voor de zwerfhonden in Roemenië. De zwerfhonden in Roemenië leven onder erbarmelijke omstandigheden en worden zeer slecht behandeld. In Roemenië is een groot zwerfhonden probleem. Om dit aantal te verminderen proberen wij zoveel mogelijk hondjes via adoptie hierheen te krijgen. Ook vinden wij het erg belangrijk om ter plekke het probleem aan te pakken door middel van het ondersteunen van sterilisatie projecten en educatie. Hieraan werken wij actief mee via financiële ondersteuning. Er is nog een lange weg te gaan, maar elk hondje dat uit die vreselijke leefomgeving is gehaald, is er weer één. We kunnen niet alle honden van de wereld redden, maar zeker het leven van die ene hond! Elk leven telt!

Doelstelling

Het bieden van een nieuwe toekomst voor kansarme honden uit binnen in buitenland en
hulp bieden bij het aanpakken van het zwerfhonden probleem in het buitenland
door middel van adoptie en sterilisatie projecten.

Wij zijn een groepje vrijwilligers met een groot hart voor dieren. Wij zetten ons dan ook allemaal 100% in om via onze stichting velen hondjes een beter leven te geven.

Opvangadressen gezocht

zomervakantie komt er weer aan, dus is One of a kind dogs druk op zoek naar gastgezinnen. Ga naar de link en meld je aan als je tijd en heel veel geduld hebt om een hond op te vangen.

61497219 2293071517421142 2352254674922373120 n

Aanschaf van een hond

De hond is een van de populairste huisdiersoorten in Nederland. Dat is niet zo verwonderlijk, want het hebben van een hond heeft veel leuke kanten: honden zijn fijne kameraden die naar veel plaatsen mee kunnen, ze kunnen veel leren waardoor ze zich in allerlei situaties kunnen aanpassen, ze zijn graag bij mensen, ze houden ervan om samen met hun eigenaar te wandelen of sporten en we kunnen met hen communiceren waardoor er een band ontstaat tussen hond en eigenaar . Een hond is dus een huisdier waar u veel aan kunt hebben, vooral als u bij de aanschaf van een hond weloverwogen te werk gaat. Door een juiste keuze voor een bepaalde hond en een goed aanschaf adres kunt u veel problemen voorkomen.

Ze hebben zelfs een brochure op hun website Over de aanschaf van een hond.

adopt 2167903 1280

Adoptie procedure

One of a kind dogs heeft zeer strenge Adoptie procedure omdat ze niet willen dat je onoverdacht een (straat) hond adopteert. Er is dan ook heel vel te vinden op hun website over adoptie.

Intergratie Adoptiehonden

Op de website: http://oneofakinddogs.nl/integratie-adoptiehond/ staat heel duidelijk wat het met zich meebrengt om goed voor een adoptiehond te kunnen zorgen. Lees dit nauwkeurig voordat je besluit om een hond te adopteren uit het buitenland.

Ontsnappings gevaar

warning 146916 o84u03o8iq4u6flvkg11au1ulmtq1o171linqc7ryy

Vele honden die naar Nederland komen zijn, omdat hun achtergrond vaak erbarmelijk was in land van herkomst heel angstig. Dit probleem wordt veel te vaak onderschat. Lees daarom hun site Ontsnappingsgevaar. Bereidt je van te voren goed voor. Hier wordt heel goed beschreven waar je van te voren al op moet letten.

Mobiele sterilisatie kliniek

De eerste rit was op 4 mei 2019!  We zijn enorm trots dat we dit met zo veel hulp hebben kunnen bewerkstelligen!
We zijn begonnen in Bujoreni, een plaatsje in RM Valcea.
Wat maakt de mobiele sterilisatie kliniek zo bijzonder? Er zijn meer mobiele sterilisatie klinieken in Roemenië.  Wat ons onderscheid is dat wij deur aan deur gaan bij eigenaren van honden.
Ons hoofddoel is niet de straathonden, maar juist de honden die al een eigenaar hebben. Waarom? Omdat daar de basis ligt:
Mensen dumpen hun hond, die komt op straat, ongeholpen, krijgt puppies en tadaaa…. meer zwerfhonden. Daarnaast maken we burgers bewust van het probleem en zien zij zo wat de oplossing kan zijn. Veel mensen leven in armoede, vandaar dat wij de sterilisaties gratis aanbieden. De stap moet zo klein mogelijk blijven. Natuurlijk moeten de zwerfhonden zelf ook gesteriliseerd worden.
Dit word ook gedaan, ook door andere organisaties die daar werkzaam zijn. Zo pakken we van elke kant het probleem aan.

Gratis E-Book

Share This