Een stabiele band met je hond VIP.
Aanmelden

Hondentrainer

Misschien heb je weleens de werkwijze op tv gezien of meegemaakt, hoe een hondentrainer of zgn. fluisteraar een onhandelbare hond, binnen uur ‘handelbaar’ kan maken?

Beter is om te leren hoe jij jou hond op een rustige manier kan gaan managen om wel goede resultaten te krijgen.

 

Zo werk ik, dus niet!

Toch … begrijp ik het heel goed dat mensen soms zo radeloos zijn, dat men hoopt dat deze Quick-fix hen wel zou helpen. Er is een duidelijke reden waarom ik niet op die manier wil werken:

Zo’n zgn. Quick-fix lijkt een snelle oplossing aan alle ellende te zijn, maar, het enige wat er gebeurt, is dat de hond (tijdelijk) uit angst zijn gedrag niet meer durft te uiten. Dergelijke methoden werken niet omdat zonder de oorzaak van deze pijnpunten te onderzoeken het alleen maar bij symptoombestrijding blijft. Op langere termijn werkt dit juist averechts en/of komen er zelfs andere problemen voor in de plaats.

 

werkwijze

 Een stabiele band met je hond VIP

Coaching

Vanaf het moment dat je het halfjaarlijkse coachingstraject ingaat, ontvang je wekelijks een e-mail met uitleg en een les om samen met je hond te gaan oefenen.

Aansluitend gaan we wekelijks in de zoom meeting inventariseren welk probleem of welke problemen er spelen. Wat zijn je verwachtingen en wat zijn jouw mogelijkheden en grenzen?

 • Waarom je hond doet wat hij doet,
 • Ras en karaktereigenschappen,
 • Welke behoeften je hond heeft,
 • Welke emoties (mis)leidend zijn,
 • Welke rol jij en je omgeving hierbij spelen,
 • Wat is jouw verwachting?
 • Wat zijn je mogelijkheden en grenzen?

In de eerste zoom sessie geef ik vaak al handvatten om je verder te ondersteunen. Training is niet eens een essentieel onderdeel. Management is veel belangrijker, samen met het anders inspelen op behoeften van de hond en jezelf.

Bij de coaching leren wij op een leuke manier wat we wél van de hond willen, en belonen dat. Aansluitend op zijn behoeften binnen kaders. duidelijkheid, liefdevolle begrenzing en voorspelbaarheid zijn noodzakelijk; zij voorkomen onnodige stress en frustratie.

Je krijgt van mij praktische adviezen;

 • Passend bij je hond, en jouw mogelijkheden,
 • Waar je direct mee aan de slag kan.
 • Mijn adviezen zijn gebaseerd op recente wetenschappelijke inzichten
 • 15 jaar professionele ervaring met duizenden honden en eigenaren

Uit de praktijk blijkt dat er geen Quick fix is, daarom duurt dit traject een half jaar. Dit gaat veel inzichten geven en daardoor verandering ten goede kan bewerkstelligen. Daarbij uitgaande dat alle adviezen en inzichten die ik geef ook worden toegepast.

 

Werk jij met mij?

Wil je zelf meer leren voor een stabiele omgang met je hond?

Meld je dan nu snel aan.

Het Coachingstraject van 6 maanden voor maar

€397,00

+ Gratis E-Book

De psychologie van de hond

T.W.V.

€ 19,95

 

Ontvang direct dit  E-Book gratis.

Ontvang direct dit E-Book gratis.

De ontwikkeling van een puppy begint al in de baarmoeder. De hechting van de pup met de moederhond is bepalend voor hoe jouw pup in zijn/haar verdere leven zal gaan functioneren, dit geld zeker voor broodfok puppy’s.

Hoe het gedrag van een puppy zich stap voor stap ontwikkeld omschrijf ik in dit boek.

Ingrid van Dam

Ingrid van Dam

Ik zie steeds meer honden die zich niet gelukkig voelen, onbegrepen en niet veilig voelen.

Ik ging hierover nadenken en begon verbanden te zien.
Ik ben gaan lezen, onderzoeken, en studeren tot ik heel duidelijk de lijnen met elkaar kon verbinden.

Er speelt meer, de psychologie van de hond gaat veel dieper als alleen gedrag van de hond.

Volg je ook al onze blogs?

Wil je meer inzichten krijgen over je hond, volg dan onze blogs.

5 tips voor een goede basis.

5 tips voor een goede basis.

Dogsview.nl5 tips voor een goede basis Een beslissing maken om een hond te nemen is zo gemaakt. Wat maakt het dat je een goede relatie met je hond krijgt? Een goede basis met je hond bouw je op, dit heb je niet zomaar omdat je hond in je huis mag wonen. Daarom heb ik...

Angst, het grootste probleem van puppy’s.

Angst, het grootste probleem van puppy’s.

Angst, het grootste probleem van Puppy's. Hoe komt het dat ik met mijn puppy waarmee ik naar de hondenschool ben geweest slechter luistert, mijn andere hond waarmee ik niet naar de hondenschool ben geweest heb ik een betere connectie mee en luistert ook veel beter?...

Ballen gooien, verstandig of juist niet?

Ballen gooien, verstandig of juist niet?

Ballen gooien, verstandig of juist niet? De temperatuur wordt weer warmer dus trekken we er weer op uit met met onze honden. Vaak met een werpstok om de hond lekker moe te maken. Is dit wel zo verstandig?Spelen of StressIedereen kent ze wel, de werpstok, Frisbee, bal...

Share This